Honkimetsän Herkun tarina

Honkimetsän Herkku kuuluu Lapuan Grilli Osakeyhtiöön

Lapuan Grilli on vanhin Lapualla edelleen toiminnassa oleva grilli. Se sijaitsee Lapuan keskustassa keskeisellä paikalla torin vieressä. Samuli "Samppa" Hietala aloitti grillitoiminnan kesäkuussa 1968, ja vielä tänäkin päivänä Lapuan Grillistä kuulee puhuttavan Sampan grillinä. Tuotevalikoima oli 60-luvulla hyvin suppea verrattuna nykypäivään. Valikoimiin kuuluivat tuolloin tavallinen hampurilainen muutamilla eri lisukkeilla sekä erilaiset grillimakkarat. Saatavana oli myös ranskalaisia, jotka tehtiin itse Samuli ja Salme Hietalan kotona kellarissa. Hampurilaissämpylät valmistettiin Hietalan Leipomossa, kuten vielä tänäkin päivänä. Sampan ja Salmen kahdesta pojasta toinen, Juha Hietala, siirtyi grilliyrittäjäksi 1988 Sampan jäädessä ansaitulle eläkkelle.

Vuodesta 2001 lähtien Juha Hietala omisti grillin lisäksi myös Hietalan Leipomon. Leipomossa valmistetaan tänä päivänä hampurilaissämpylöitä ja vuokaleipiä sekä erilaisia leipätuotteita pitopalvelu Honkimetsän Herkun tuotteisiin ja tilaisuuksiin.
Vuonna 2010 grilli- ja leipomotoiminta saivat rinnalleen lounasravintola Honkimetsän Herkun. Se aloitti toimintansa vastavalmistuneissa tiloissa Honkimetsän teollisuusalueella Lapualla. Myös Hietalan Leipomolle rakennettiin uudet toimitilat samaan rakennukseen. Honkimetsän Herkku vaihtoi liikeideansa lounasravintolasta pitopalveluksi syksyllä 2012. Vuonna 2010 Lapuan Grillistä, Hietalan Leipomosta ja Honkimetsän Herkusta tehtiin osakeyhtiö, Lapuan Grilli Oy, jossa ovat omistajina Juhan lisäksi hänen kaksi tytärtään Sanna Leppämäki & Suvi Ikola.